Første uke✅

Suba sandiyawak wewa⭐️

God ettermiddag⭐️

Akkurat her jeg sitter nå, sliter jeg faktisk med å finne ord for uka som har gått. (Å ja, jeg sliter også allerede med å finne riktig ord på norsk, da det kun går i engelsk og singalesisk her😅)

MEN, denne uka har jeg har fått opplevd SÅ mye spennende, lært og sett MASSE nytt og hatt ei skikkelig bra førsteuke.

Aktivitetene denne uka har inkludert mye læring om Buddhisme, Buddha og mange av hans kloke ord:

Uka starta med litt informasjon om prosjektene, om kulturen her og læring av Singalesisk, ett av språkene her. Det er faktisk et utrolig kult språk når man setter seg inn i det!

Vi har fått omvisning rundt om i Kandy:

Vært på show med lokal dansing og musikk:

Besøkt ulike templer:

Hilst på aper:

Vært i «Lucky land spice garden» (anbefales på det sterkeste):

Spist skikkelig «spicy» mat og sett hvordan de lager te, helt fra begynnelse til slutt:

Vært på båttur i Kandy Lake:

Lært å lage lokal mat:

Og vi har lært å lage Batikprodukt (Batikteknikk er da en teknikk de bruker for å designe klær ol. ved bruk av voks):

Alt dette høres jo kanskje helt fantastisk ut, og det er det jo også, men det har også vært mange nye inntrykk allerede denne uka, både på godt og vondt. Det har vært mange nye mennesker å bli kjent med og forholde seg til, og en helt fremmed kultur man skal tilpasse seg i. Det er ikke alltid like lett å legge vekk hverdagens stress og tanker om hva som skjer hjemme, for å bare være her og leve i nuet, slik de stort sett gjør her.

Jeg har allerede fått sett mye som kanskje alle burde ha sett, kanskje for å sette livet litt i perspektiv og kanskje for å ikke ta ting like mye for gitt, altså sette pris på, å akseptere det vi har istedet for å tenke på alt vi burde hatt. Jeg har lært mye om kulturen og landet, men allerede også en del ting om meg selv.

Noe jeg kanskje sitter igjen med flest tanker om, er den dagen vi hadde meditasjon og læring om Buddahs tankegang, sammen med en munk. Dette satte spor og fikk meg til å tenke over livet, hva vi gjør, hva vi sier og hvordan vi reagerer på ting. Jada, folk sier at man skal ditt og skal datt for å få et bedre liv, men etter å ha satt seg inn i, og fått det fortalt av noen som VIRKELIG vet va han prater om og på en plass hvor folk faktisk lever etter dette, går det litt dypere inn på en.

«Truth of the happines & happiness of the truth». For å finne lykken i livet er vi faktisk nødt til å finne lykken i oss selv. Finner du fred og lykke i deg selv, vil lykken i livet komme av seg selv.

Okei, det var dagens dype tanker. Nesten. Men serriøst da folkens: TA deg tid til å slappe av, PRØV å være litt mindre egoistisk, strev ikke ALLTID etter ting som er BEDRE, PRØV å bare leve i nuet å vær fornøyd med det du har rundt deg, og det du faktisk HAR oppnådd. Det er ofte godt nok til å få et mer behagelig liv. Prøv litt hver dag å tenke mindre på fortida og framtida, og heller fokusere på å leve akkurat her og nå. Det er iallefall noe jeg vil prøve å gjøre mer av!

Avsluttet introduksjonsuka med litt massasje:

Å ja, jeg har fått velsignelse av både en munk, og en hindu🙏🏼

Nå er jeg klar for de neste seks ukene, og ser fram til å begynne å jobbe!

Elen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s